“Het patiëntencontact vind ik het leukste aan mijn werk!”

Haar grote glimlach en stralende gebit kenmerken tandarts JoyceZe heeft niet alleen een open uitstraling, maar is ook oprecht geïnteresseerd in mensen. “Als ik kinderen in mijn stoel heb voor een beugelbehandeling, hebben we vaak leuke korte gesprekken. Bijvoorbeeld over school en wat hen bezighoudt daarnaast of over de keuzes die zij maken. Omdat ik hen gedurende 2 jaar lang iedere maand zie, leer ik hen ook echt een beetje kennen. Dat vind ik het leukste aan mijn werk”, aldus Joyce.

Gespecialiseerd in orthodontie

Joyce heeft zich tijdens haar opleiding Tandheelkunde aan het ACTA middels postdoctorale opleidingen en cursussen gespecialiseerd in de orthodontie, ofwel in beugelbehandelingen. “Tegenwoordig draagt meer dan 50% van alle kinderen tussen 10 en 14 jaar een beugel. Scheefstand van tanden en kiezen komt dus relatief veel voor. Soms is het direct zichtbaar, soms ook niet. Verkeerde mondgewoonten kunnen scheefstand teweeg brengen. Spraakgebreken kunnen weer het gevolg zijn van scheefstand. Bespreek dit met ons indien dit voorkomt.

Soorten beugels en kosten

“Afhankelijk van de situatie van het gebit, bepalen we welke beugel uw kind nodig heeft. Het komt ook voor dat er meerdere beugels nodig zijn om een mooi eindresultaat te krijgen. Veelgebruikte beugels zijn: de blokbeugel, de slotjesbeugel of plaatjesbeugel en de buitenboordbeugel. Tegenwoordig plaats ik ook regelmatig onzichtbare beugels (Invisalign). Deze vallen nauwelijks op, maar zijn wel een stuk kostbaarder.  Voor kinderen kunt u een aanvullende verzekering voor de beugelbehandeling afsluiten. Afhankelijk van de verzekering wordt vaak een groot gedeelte van de beugelbehandeling vergoed.”

Joyce Brummelhuis

Beugelbehandeling

“Als uw kind alle tanden en kiezen heeft gewisseld, kunnen we starten met een beugelbehandeling. Soms kunnen we eerder beginnen. Een gemiddelde beugelbehandeling duurt 2 jaar en we doorlopen hierbij 3 fases:

1.            Het voortraject
Tijdens het voortraject verzamelen we gegevens middels foto’s, afdrukken en metingen. Op basis daarvan wordt een behandelplan gemaakt.
2.            Het behandeltraject
Tijdens het behandeltraject wordt de beugel maandelijks gecontroleerd; er worden metingen gedaan, draden en/of elastiekjes vervangen, de beugel wordt gesteld en we controleren het poetsgedrag.
3.            Het retentietraject
Tijdens het retentietraject wordt een metalen stangetje geplaatst waarmee de tanden geblokt worden. Zo behouden we ook op de lange termijn een mooi resultaat. Indien nodig adviseer ik een nachtbeugel te dragen om het resultaat optimaal te houden.

Is de beugel geplaatst? Dan ontvangt uw kind een beugeltasje. Hierin zit alles wat nodig is om het gebit met een beugel goed te onderhouden.”

Mensenmens

Ook buiten de praktijk vindt Joyce sociale contacten heel belangrijk. Met de Ladies Circle Oldenzaal zet zij zich al jaren in voor goede doelen. “Daar steken wij veel tijd in. Het is niet alleen een gezellige groep van zeer divers georiënteerde vrouwen, maar de samenwerking en maatschappelijke betrokkenheid geeft mij ontzettend veel voldoening!”

CategoryBlog

© Copyright Tandartspraktijk De Lutte | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid

Realisatie:    Vindingrijck